hagyma
Horia Varlan Flickr
Fokhagymás-ecetes sült paprika


A paprikát megmossuk, megsütjük szép pirosra, az sem baj, ha néhol feketére pirul.
Piros, vastag húsú paprikából lesz igazán ízletes az eredmény!

Ezután a frissen sült paprikát egy edénybe szedjük és lefedjük, hogy a párától a héja fellazuljon és amikor kihült, könnyen eltávolíthassuk.
Majd keverünk egy öntetet. Összetevői 3 kg paprika esetén:
sült paprika
ella novak Flickr
5 dl víz
10 dkg cukor
7 dkg só
0.5 dl étolaj
1 fej fokhagyma apróra feldarabolva
2 dl 9%-os ecet

Ezzel jól nyakon öntjük a paprikákat, majd az egészet hideg helyre tesszük.
Fontos, hogy hagyjuk összeérni az ízeket, másnap fogyasztható is.
Jó tipp: ugyanígy elkészíthetjük a paprikát, eltehetjük fagyasztóba, majd télen alkalomadtán elkészíthetjük hozzá az öntetet.