hagyma
Horia Varlan Flickr
Töltött paprika


töltött paprika
jronal dlee Flickr
A magyar konyha elmaradhatatlan remeke a töltött paprika. Ha külföldi vendégeink érkeznének, nyugodtan avassuk be őket is eme remek étel elkészítésének módjába!
Elkészítése nem igényel túl sok időt és egy kis ügyességgel, rövid idő alatt rendkívül finom ételt tehetünk az asztalra.

Lássunk egy receptvariációt!

Töltött paprika
Hozzávalók (2 személyre):
4-5 zöldpaprika (a tv paprika ideális)
5 dkg paradicsompüré
20 dkg darált hús
5 dkg félig főtt rizs
1 kis fej vöröshagyma
1 tojás
1,5 dkg liszt
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
zellerlevél
1 kávéskanál pirospaprika, bors, só
A vöröshagymát vágd apróra és lassú tűzön, kevés olajon piritsd meg, majd hagy hogy kihűljön. Ezek után keverd össze a darált hússal, a félig főtt rizzsel, a tojással, az apróra vágott fokhagymával, pirospaprikával, sóval és borssal. És jól dolgozd össze.
Miután a paprikákat kicsumáztad és kivágtad a magjait, valamint az erét, töltsd meg őket az alaposan összegyúrt masszával.
A paradicsompüréhez adj fél liter vizet, sót, zellerlevelet és forrald fel. Ebben a lében főzd (fedő alatt) a töltött paprikákat, amig meg nem puhulnak.
Eközben keves olajon a lisztből készíts rántást, a paprikákat vedd ki a léből, a paradicsomlét sűrítsd be a rántással, majd 10 perc forralás után helyzd vissza a töltött paprikákat.

Jó étvágyat kívánunk!