hagyma
Horia Varlan Flickr
Gulyás leves


gulyás leves
Jmaeti ks Flickr
Hozzávalók (3-5 személyre):
25 dkg marhahús
8 dkg vöröshagyma
13 dkg zöldpaprika
5 dkg paradicsom
0.5 kg tisztított burgonya
3 dkg zsír
1 gerezd fokhagyma
1 dkg pirospaprika
ízlés szerint só és köménymag

Vágjuk apróra a vöröshagymát, majd lassú tűzön fonnyasszuk meg a zsíron.
Ezek után szórjuk rá a pirospaprikát, jól keverjük meg, végül engedjül fel 1-2 evőkanál vízzel.
Amikor a hagyma megpirult, tegyük bele a kockákra vágott húst, ízlés szerint sózzuk, s néhányszor megkeverve lassan pirítsuk. Ezután a húst pároljuk majdnem puhára, közben adjunk hozzá a fokhagymát, köményt. Amikor a hús már majdnem puha, adjuk hozzá a kockákra vágott burgonyát, s addig pirítsuk, amíg a burgonya üvegesedni nem kezd. Ekkor adjuk hozzá a zöldpaprikát, a paradicsomot, majd öntsük fel 1-2 liter vízzel. Addig főzzük, míg a krumpli megpuhul.